BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (2024)

KATANA-50 EX Gen 3
Gitaarversterker

De Volgende Generatie van een Moderne Klassieker

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (1)

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (2)

Met de Katana Gen 3 evolueert de veelgeprezen BOSS podiumversterkerserie; om je gitaarambities naar een nóg hoger niveau te tillen. Nieuwe Tube Logic-verbeteringen verrijken het basisplatform met een nóg betere sound, feel en respons; inclusief een expressief Pushed amp-karakter waar edge-of-breakup-fans dol op zullen zijn. De BOSS Tone Studio-app is ook bijgewerkt, waardoor de workflow voor het bewerken van amps en effecten op afstand intuïtiever is dan ooit. De Katana Gen 3 zit boordevol inspirerende klank-tools en diverse aansluitmogelijkheden. Hij is het onmisbare middelpunt voor studio-opnames, live-optredens en dagelijkse oefeningsessies.

Het Katana-50 EX Gen 3 model breidt de belangrijkste functies van de Katana-50 Gen 3 uit met verbeteringen voor live performers. Toevoegingen zijn onder andere een verbeterde luidspreker, Line Out- en Stereo Expand-functies, en GA-FC/GA-FC EX Foot Controller-ondersteuning.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (3)

Katana-Versterker van de Derde Generatie

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (4)

50-watt
Combo

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (5)

Custom 12-inch Speaker

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (6)

Zes Amp-Karakters

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (7)

Geavanceerde tools voor toonvorming

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (8)

Bedienbaar via
Foot Controller

Voornaamste Eigenschappen

  • Derde generatie Katana-versterker met geëvolueerde Tube Logic sound en expressiviteit
  • 50-watt combo-versterker met een custom 12-inch luidspreker ontworpen voor podiumoptredens
  • Opvallende grijs met zwarte matrix-grill
  • Zes amp-karakters, waaronder het nieuw ontwikkelde Pushed-type, plus een selecteerbare variatie voor elk type
  • Vijf onafhankelijke effectsecties: Booster, Mod, FX, Delay en Reverb
  • Vier Tone Setting-geheugens voor het opslaan van alle versterker- en effectinstellingen
  • Power Control voor een opgedreven versterkerklank en respons bij lage geluidsvolumes
  • Bijgewerkte Boss Tone Studio-app (Windows/macOS) voor bewerking op afstand vanaf een computer of mobiel apparaat
  • Download en deel Katana-sounds via BOSS Tone Exchange
  • Compatibel met sounds die gemaakt zijn op voorgaande podiumklasse Katana-modellen

Alle Functies

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (9)

Katana Gen 3: Grenzeloze Inspiratie

Ondersteund door onze geavanceerde Tube Logic-versterkerarchitectuur en reactief klasse AB vermogen is de BOSS Katana serie sinds de introductie in 2016 een standaard geworden voor gitaristen overal ter wereld. Katana-versterkers belichamen tientallen jaren ontwikkelingskennis van BOSS en bieden een professioneel, op lampen geïnspireerde sound; in combinatie met moderne voordelen zoals ingebouwde effecten, geheugenoproep met één knopdruk, uitgebreide soundaanpassing en een lichter gewicht. De Katana Gen 3 verbetert de line-up met nog meer bereik en veelzijdigheid, waardoor je een speelervaring krijgt die verder gaat dan eender welke andere versterker.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (10)

Verfijnde Tube Logic-tonen

Tube Logic recreëert lampencircuits en al hun complexe interacties op componentniveau. Onze benadering blijft zich ontwikkelen met verfijningen van de vijf amp karakters die beschikbaar waren in eerdere Katana-modellen, waaronder het iconische high-gain Brown-type. Het nieuwe Pushed-karakter benadrukt interne dynamische verbeteringen; met de aangename touch-responsive versterking van een clean combo die in harmonische saturatie wordt gedreven. Alle zes amp karakters bevatten ook een selecteerbare variatie voor 12 verschillende tonen. In vergelijking met het standaard 50-watt model heeft de Katana-50 EX Gen 3 een verbeterde luidspreker voor meer projectie en resonantie op het podium.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (11)

“Sweet Spot” Sound
bij Elk Volume

Zoals elke liefhebber van lampenversterkers weet, wordt het geluid rijker, voller en responsiever naarmate je het volume verhoogt. Helaas wordt de amp dan ook veel te luid voor veel speelsituaties. Een externe power attenuator (vermogensverzwakker) is een veelgebruikte oplossing, maar die kan nevenverschijnselen introduceren die de toon en het gevoel van de versterker kleuren. De geïntegreerde Power Control in de Katana Gen 3 biedt het beste van alle werelden: en stelt je in staat om de inspiratie van een cranked-amp in te stellen zonder nadelige gevolgen voor de sound. Draai gewoon aan de knop op het paneel om het niveau transparant in te stellen, voor alles: van live spelen op het podium tot dagelijkse jams in de slaapkamer.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (12)

BOSS EFFECTEN INGEBOUWD

Befaamde BOSS Effecten

De Katana Gen 3 heeft vijf gelijktijdige effectcategorieën, volgeladen met essentiële selecties uit de historische BOSS-bibliotheek. De Booster-, Mod-, FX-, Delay- en Reverb-secties bieden een verbeterde geluidskwaliteit, snel te gebruiken parameterregelaars en hebben elk drie variaties voor totale toegang tot 15 unieke effecten. BOSS Tone Studio opent extra mogelijkheden, waardoor je de ingebouwde effecten kunt aanpassen uit 60 verschillende types en diepgaande opties kunt tweaken die niet beschikbaar zijn via het paneel van de versterker. En als de optionele Bluetooth® Audio MIDI Dual Adapter is geïnstalleerd, kun je tijdens het optreden draadloos sounds bewerken met de BTS editor app op je smartphone.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (13)

Ongeëvenaarde Sound Shaping

BOSS Tone Studio for Katana Gen 3 biedt nieuwe visuele verbeteringen en grafische aanpassingsopties die het creëren van je toon sneller en intuïtiever maken. Verken amp- en effect-editing-tools, verander de volgorde van de effecten en geef de algehele sound vorm met de drieweg Contour-regeling en meerdere EQ's. Stel systeembrede settings en gedragingen in. En organiseer aangepaste set-ups voor al je performances. Je hebt ook toegang tot BOSS Tone Exchange, waar je professionele set-ups kunt downloaden en geluiden kunt delen met de wereldwijde Katana-community.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (14)

Volledige Podiumcontrole

De Katana-50 EX Gen 3 beschikt over een groot aantal krachtige tools voor moderne performers. Met vier Tone Setting-geheugens kun je complete amp/effect set-ups opslaan en oproepen, terwijl aansluitingen op het achterpaneel afstandsbediening met voetschakelaars en een expressiepedaal ondersteunen. De GA-FC en GA-FC EX Foot Controllers breiden je mogelijkheden nog verder uit en bieden complete podiumbedieningsoplossingen voor je Katana Gen 3. Je hebt zo toegang tot vier extra tooninstellingen (acht in totaal), je kunt effecten in- en uitschakelen, expressiepedalen integreren en nog veel meer. Het GA-FC EX model bevat ook een uitbreidingsoptie om je voetschakelaars te verdubbelen of om twee Katana-versterkers tegelijk aan te sturen.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (15)

Vergroot Je Bereik

Katana-50 EX Gen 3 vloeit mee met al je creatieve reizen. Koppel eenvoudig twee versterkers via de Stereo Expand* functie, met masterbediening vanaf de hoofdversterker en stereo-effecten zoals chorus, delay en reverb verdeeld over beide versterkers voor een brede, meeslepende sound. Of sluit aan op de Power Amp In-aansluiting, om de Katana pre-amp te bypassen en de reactieve Class AB power-sectie te gebruiken, voor het versterken van een modeler of een externe pre-amp.

*Stereo Expand wordt ondersteund door alle Katana Gen 3 en MkII-modellen behalve door de Katana-50 Gen 3 en de Katana-50 MkII.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (16)

Get Connected

De Katana-50 EX Gen 3 heeft aansluitingen voor elke behoefte. Sluit een hoofdtelefoon aan om rustig te oefenen met stereogeluid. Stuur een feed naar een huis-PA via de Line Out-aansluiting. En neem op met je favoriete muzieksoftware op computers en mobiele apparaten via USB-C. Alle audio-uitgangen zijn voorzien van een IR-gebaseerde cabinet sound voor een geweldige directe toon, met drie Air Feel-types en twee aanpasbare instellingen in BOSS Tone Studio.

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (17)

De Nieuwste Katana Content

BOSS Katana: What’s New in the Gen 3 Amplifier Series?

The BOSS Katana series has steadily evolved since its 2016. Explore the latest advancements in the new Katana Gen 3 line.

Read more

The Ultimate BOSS Katana Buyer's Guide

Katana combines precision engineering, breakthrough technology, and decades of experience to produce its sound. Explore the whole series.

Read more

Innovation and Wisdom: The Story of the BOSS Katana Series

The 2016 arrival of the BOSS Katana was decades in the making. Explore the breakthroughs that sparked this revolutionary amplifier range.

Read more

#WEMAKETHESOUND

Terwijl wij de producten maken die muzikanten van alle niveaus in staat stellen om te spelen, bestaat onze community uit de avonturiers die de sound verkennen. Samen maken we de sound.

#BOSSKatana #KatanaGen3

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (21)

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (22)

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (23)

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (24)

BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (25)

  • Join Over One Million Players Worldwide
  • Join Over One Million Players Worldwide
  • Join Over One Million Players Worldwide
  • Join Over One Million Players Worldwide

Katana Gen 3 Modellen:

50

50 EX

100

100/212

HEAD

ARTIST

ARTIST HEAD

Veelzijdige Aansluitmogelijkheden

  • Power Amp In: voor pre-amps, modelers en multi-effects
  • Stereo Expand-functie om te linken met een tweede Katana-amp
  • Stereo-hoofdtelefoonaansluiting, lijnuitgang en USB-uitgang met IR-gebaseerde cabinet sound
  • Neem tracks op en speel ze af in muziekproductiesoftware op een computer of mobiel apparaat* via USB-C®

    *Compatibiliteit met alle apparaten en software van derden wordt niet gegarandeerd.

Uitbreidingsopties

  • Aansluitingen voor maximaal twee voetschakelaars en een expressiepedaal
  • Ondersteunt de GA-FC en GA-FC EX Foot Controllers voor volledige podiumbediening
  • Optionele Bluetooth® Audio MIDI Dual Adapter (BT-DUAL) voor het draadloos afspelen van audio vanaf een mobiel apparaat, en bewerken op afstand vanuit de BTS-app (iOS/Android)

BOSS Tone Studio

  • Nieuwe bijgewerkte interface voor een meer intuïtieve workflow
  • Pas de effecten aan met meer dan 60 hoogwaardige BOSS-types
  • Gedetailleerde editing-tools voor amps en effecten, inclusief diepe parameterregelingen, effectvolgorde en meer
  • Drie Cabinet Resonance-opties: Vintage, Modern en Deep
  • Pas de IR-gebaseerde cabinet sound aan voor de hoofdtelefoon, lijnuitgang en USB-opname-uitgang
  • Verfijn de drie Contour-instellingen
  • Vorm de algehele toon met meerdere EQ's
  • Sla Livesets op en organiseer ze voor verschillende speeltoepassingen
  • Download “BOSS TONE STUDIO for KATANA GEN 3” voor Windows/macOS
    Download “BTS for KATANA GEN 3” voor iOS
    Download “BTS for KATANA GEN 3” voor Android
  • BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (33)
  • BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (34)
  • BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (35)
  • BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (36)
  • BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (37)
  • BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (38)
  • BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (39)
Specifications
Rated Power Output
50 W
Nominal Input Level
INPUT: -10 dBu (1 M ohms)
AUX IN: -10 dBu (20 k ohms)
Speaker
30 cm (12 inches) x 1
Controls
POWER switch
MASTER knob
POWER CONTROL switch (STANDBY, 0.5 W, HALF, MAX)

[AMPLIFIER]
VARIATION button
AMP TYPE switch (ACOUSTIC, CLEAN, PUSHED, CRUNCH, LEAD, BROWN)
GAIN knob
VOLUME knob

[EQUALIZER]
BASS knob
MIDDLE knob
TREBLE knob

[EFFECT]
BOOSTER button
MOD button
FX button
DELAY button
REVERB button
TAP button
BOOSTER knob
MOD knob
FX knob
DELAY knob
REVERB knob

[TONE SETTING]
CH1 button
CH2 button
PANEL button

Indicators
VARIATION
BOOSTER
MOD
FX
DELAY
REVERB
TAP
SOLO
CH1
CH2
PANEL
Connectors
INPUT jack: 1/4-inch phone type
POWER AMP IN jack: 1/4-inch phone type
LINE OUT jack: 1/4-inch phone type
STEREO PHONES jack: Stereo 1/4-inch phone type
CTL CH1/CH2 SOLO jack: 1/4-inch TRS phone type
EXP PEDAL jack: 1/4-inch TRS phone type
AUX IN jack: Stereo miniature phone type
USB port: USB C type
BLUETOOTH ADAPTOR SLOT: Bluetooth® Audio MIDI Dual Adaptor
AC IN jack
Power Consumption
47 W
Accessories
Owner's manual
Power cord
GA-FC sticker
Options (sold separately)
Footswitch: BOSS FS-5L, BOSS FS-6, BOSS FS-7
Expression pedal: Roland EV-5, BOSS EV-30, BOSS FV-500L, BOSS FV-500H
GA FOOT CONTROLLER (GA-FC,GA-FC EX)
Bluetooth® Audio MIDI Dual Adaptor (Model BT-DUAL)
Amplifier Stand: BAS-1
Size and Weight (Include handle and rubber feet)
Width
470 mm
18-9/16 inches
Depth
238 mm
9-3/8 inches
Height
398 mm
15-11/16 inches
Weight
11.7 kg
25 lbs 13 oz
* 0 dBu = 0.775 Vrms
*The specifications are subject to change without notice.
BOSS - KATANA-50 EX GEN 3 | Gitaarversterker (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5951

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.